Degelijke uitrusting voor gemachtigd opzichters

Vlnr gemachtigd opzichters Els De Witte, Wim Callewaert (directeur kleuter- en lagere school Sint-Vincentius Bissegem), Rudy Dewilde en Stefanie Moenens (directeur kleuter- en lagere school Sint-Vincentius Bissegem), gemeenteraadslid Tine Soens en schepen Axel Weydts. © (Foto EDB)
Redactie KW

Donderdagmorgen werden de eerste nieuwe uitrustingen voor gemachtigd opzichters geschonken in Bissegem. Ook de andere scholen volgen.

Rudy Dewilde uit Bissegem, een voormalig leerkracht aan lagere school Sint-Vincentius Bissegem is al geruime tijd een gemachtigd opzichter die de kinderen ‘s morgens veilig de Meensesteenweg in Bissegem laat oversteken. Dat doet hij volgens een beurtrol met nog enkele andere gemachtigd opzichters. Allen doen dit vrijwillig. Rudy kwam met het idee om de gemachtigd opzichters van een degelijke uitrusting te voorzien en Tine Soens (Sp.a) stelde dit voor op de gemeenteraad die dit goedkeurde.

Op donderdagmorgen werden de eerste uitrustingen geschonken aan de gemachtigd opzichters van Bissegem. De andere scholen volgen nu ook.

Naast de verplichte nationale driekleur armband en het verplicht reflecterend stopbordje C3 krijgen alle gemachtigd opzichters nu ook een winter fluojas met het logo van stad Kortrijk en een lichtgevende toorts, beter bekend als de ‘vlammende salami’.

Oproep naar scholen

“Er werd ondertussen een oproep verstuurd naar alle 33 basisscholen in Kortrijk, die goed zijn voor 46 vestigingen met de vraag of zij interesse hebben in een uitrusting voor de gemachtigd opzichters”, vertelt schepen van Mobiliteit Axel Weydts. “We kregen ondertussen al respons van zo’n 85 % van de scholen. Ze krijgen evenveel uitrustingen als hun aantal gemachtigd opzichters. Zo krijgen we ook meteen een beeld hoeveel gemachtigd opzichters er in onze stad actief zijn en zullen ook zien of er scholen zijn die geen gemachtigd opzichters hebben.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier