Deerlijk investeert dit najaar 200.000 euro in betere wegen en voet- en fietspaden

Schepen van Openbare Werken Bert Schelfhout aan het fietspad in de Vichtesteenweg dat gedeeltelijk vernieuwd zal worden. © DRD
Redactie KW

Deerlijk investeert dit najaar zowat 200.000 euro in betere wegen, voetpaden en fietspaden. De opdracht voor onderhoudswerken aan verschillende wegen werd goedgekeurd tijdens de jongste gemeenteraad.

“Nu kan de aanbesteding starten om zeven stukken weg te vernieuwen”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Bert Schelfhout. (Open Vld). “Sommige gedeeltes voorzien ook in de heraanleg van fietspaden, voetpaden of riolering. Een eerste belangrijk project vindt plaats in de Vichtesteenweg, waar we de toplaag van het fietspad zullen vernieuwen en een aantal parkeerstroken zullen ontharden. De Vichtesteenweg is een belangrijke toegangsweg van en naar Deerlijk. Die zouden we graag nog wat mooier maken, vandaar de ontharding. Later komen daar bloembollen.”

Oversteekplaats

“De Veemeersstraat krijgt een nieuwe toplaag in asfalt vanaf de Tapuitstraat tot aan de Sint-Elooistraat. Hetzelfde geldt voor de Klijtstraat, voor het gedeelte vanaf de Wafelstraat tot aan de Gaaistraat. In de Braamakkerstraat is er een klein stuk waar de riolering en het betonvlak moeten vervangen worden. Ook in de Vinkenlaan voorzien we een heraanleg van de asfalttoplaag. En in de Beverenstraat komen er een verhoogde oversteekplaats voor voetgangers en de heraanleg van een gedeelte van het voetpad.”

Rondgang

“We bepalen prioriteiten van de projecten op basis van veiligheid, overlast, onderhoudscyclus en efficiëntie. Op basis van meldingen deden we een rondgang. Straten waar ook de riolering in slechte staat is en aangepakt moet worden, zitten niet in deze onderhoudscyclus; ze volgen een apart traject omwille van de grootte van de projecten.”

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier