Deelnemers fietscursus Brugge ontvangen hun diploma

© PM
Redactie KW

Voor het vijftiende jaar op rij kreeg elke Bruggeling die dat wou de gelegenheid om het fietsen onder de knie te krijgen. In De Bond aan de Smedenvest ontvingen een vijfentwintigtal mensen die de opleiding volgden hun diploma.

Wat voor de meesten onder ons voor de hand ligt, het fietsen, is dat lang niet voor iedereen. Daarom organiseert Vormingplus Brugge, samen met vrouwenvereniging Viva Svv, Buurtsport en een team van enthousiaste vrijwilligers, op geregelde tijdstippen een fietscursus voor volwassenen.

Twee keer per jaar, eenmaal in het voorjaar en een tweede keer in de maand augustus, kan je tijdens acht sessies vertrouwd geraken met de fiets. Het publiek dat de opleiding volgt is heel divers, vertelt Karl Duc, algemeen coördinator van Vormingplus. “Vrouwen met een niet-Belgische achtergrond zijn doorgaans sterk vertegenwoordigd, maar net zo goed zijn ook geboren en getogen Bruggelingen, mannen èn vrouwen, welkom!”, benadrukt hij.

“Sommigen fietsten nooit eerder, anderen krijgen er na vele jaren weer zin in. Zo werd dit keer de opleiding gevolgd door een dame die haar hele leven in Brussel woonde. Nu zij naar Brugge verhuisde, besloot zij voor het eerst sinds haar kindertijd weer te gaan fietsen!”

“Bovenop het leren fietsen, biedt de opleiding aan de deelnemers trouwens ook de gelegenheid om contacten te leggen met mede-Bruggelingen”, benadrukt Karl, “De opleiding voldoet duidelijk aan een grote behoefte. De eerstvolgende cursus, die doorgaat in augustus, is inmiddels al volzet!”

(PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier