Het kruispunt van de R8 met de Brugsesteenweg was al meermaals het decor van zware verkeersongevallen. Het verhaal van Joeri Verbeeck die in april 2015 honderden meters werd meegesleurd door een vrachtwagen maar het ongeval als bij wonder overleefde, is bekend. En in de zomer van vorig jaar liet de Harelbeekse zestiger Ludwine Louncke nog het leven toen ze met haar fiets werd aangereden. Ook zij zat in de dode hoek van de vrachtwagenchauffeur en maakte geen schijn van kans.

Om dergelijke conflictsituaties tussen fietsers en ander verkeer te vermijden, werd het kruispunt heringericht. Zo liggen er nu duidelijk afgescheiden fietspaden en komt er een aparte lichtenregeling om over te steken. De aanpak van het kruispunt liet erg lang op zich wachten, ondanks aandringen van zowel het Kuurnse als het Kortrijkse bestuur. Halfweg april werd de dubbele kruising van de Ringlaan afgesloten voor het verkeer op de Brugsesteenweg.

© Olaf Verhaeghe

Nu, acht weken later, lijkt de ellende definitief van de baan. Mits het afwerken van een stukje fiets- en voetpad aan de Kortrijkse kant, kan vrijdagmiddag het kruispunt opnieuw gesteld worden voor al het verkeer. Ideaal, zo vlak voor Sinksen.

Het kruispunt van de R8 met de Brugsesteenweg was al meermaals het decor van zware verkeersongevallen. Het verhaal van Joeri Verbeeck die in april 2015 honderden meters werd meegesleurd door een vrachtwagen maar het ongeval als bij wonder overleefde, is bekend. En in de zomer van vorig jaar liet de Harelbeekse zestiger Ludwine Louncke nog het leven toen ze met haar fiets werd aangereden. Ook zij zat in de dode hoek van de vrachtwagenchauffeur en maakte geen schijn van kans. Om dergelijke conflictsituaties tussen fietsers en ander verkeer te vermijden, werd het kruispunt heringericht. Zo liggen er nu duidelijk afgescheiden fietspaden en komt er een aparte lichtenregeling om over te steken. De aanpak van het kruispunt liet erg lang op zich wachten, ondanks aandringen van zowel het Kuurnse als het Kortrijkse bestuur. Halfweg april werd de dubbele kruising van de Ringlaan afgesloten voor het verkeer op de Brugsesteenweg. Nu, acht weken later, lijkt de ellende definitief van de baan. Mits het afwerken van een stukje fiets- en voetpad aan de Kortrijkse kant, kan vrijdagmiddag het kruispunt opnieuw gesteld worden voor al het verkeer. Ideaal, zo vlak voor Sinksen.