De Wandelpool heeft een eigen verkeersbord in Deerlijk

Het verkeersbord bij de startplaats aan het kruispunt van De Barakke. Kinderen, begeleiders en schepen van mobiliteit Regine Rooryck op een mistige dinsdagochtend bij de start.© MVD
Het verkeersbord bij de startplaats aan het kruispunt van De Barakke. Kinderen, begeleiders en schepen van mobiliteit Regine Rooryck op een mistige dinsdagochtend bij de start.© MVD
Redactie KW

De Wandelpool, het initiatief waarbij vrijwilligers elke ochtend zowat 100 leerlingen te voet begeleiden naar de centrumscholen, heeft nu ook een eigen verkeersbord.

“De Wandelpool werd als project opgestart tijdens de week van de mobiliteit”, verduidelijkt Delphine Derammelaere van Mobiel Sociaal Netwerk. “Het gaat om groepen kinderen die vanuit verschillende verkeersluwe vertrekplaatsen onder begeleiding van volwassenen, ouders of vrijwilligers, naar school stappen. Op die manier wordt de schoolomgeving een stuk verkeersveiliger. De wandelpool was een eerste keer actief op maandag 17 september 2018.”

Sociaal gebeuren

“De wandelpools bieden nog meer voordelen”, gaat Delphine verder. “Ze zijn een heel sociaal gebeuren: kinderen stappen samen, zorgen voor elkaar en maken nieuwe vrienden. Ook de begeleiders en de ouders leren elkaar kennen dankzij de wandelpool. Daarnaast draagt de wandelpool bij tot gezonde beweging door de dag te starten met een kleine wandeling.”

“In Deerlijk vertrekken iedere morgen wandelpools op vier verschillende vertrekpunten: de Barakke, het pleintje Heerlijkheid, de Kasteelstraat en de Koningswijk. We verzamelen elke morgen vanaf 7.50 uur en vertrekken om 8 uur stipt richting school. Kinderen kunnen aansluiten langs de route. De gemeente heeft er nu voor gezorgd dat er op alle vertrekpunten een verzamelbord staat met het logo van de Wandelpool. Zo weten ouders en kinderen waar we verzamelen. Alles kan ook gevolgd worden via www.facebook.com/wandelpooldeerlijk .” (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.