De Panne breidt blauwe zone rond Plopsaland aanzienlijk uit

Redactie KW

De gemeenteraad van De Panne besliste om de blauwe zone rond Plopsaland nog verder uit te breiden. Vorig jaar was er al een blauwe zone ten behoeve van de bewoners ingesteld. Nu komen daar nog enkele straten bij. Wie met de auto komt, moet dus bijna wel gebruik maken van de betaalparking.


“Mensen in De Pannelaan en Stationsstraat waren opgelucht dat er verandering in de situatie kwam. Bezoekers aan het pretpark Plopsaland parkeerden hun wagen vaak op die parkeerstroken omdat ze geen 10 euro voor de Plopsa-parking wilden betalen”, vertelt burgemeester Ann Vanheste (DAS). “Vele huizen in deze straten hebben echter geen garage. Na een jaar blauwe zone met bewonerskaarten stellen we vast dat de bezoekers van Plopsaland buiten de zone parkeerden. We kregen klachten van bewoners van de Duinhoekstraat en Noordhoekstraat. Uit een rondvraag bleek dat een uitbreiding van de blauwe zone zich opdrong. In de Duinhoekstraat waren 18 mensen van de 21 vragende partij voor een blauwe zone. Ook in de Noordhoekstraat was meer dan de helft van de ondervraagden voorstander. De uitbreiding in deze straten komt er vanzodra de borden er staan.

Verder bogen de gemeenteraadsleden zich over de uitbating van strandterrassen. Nog tegen het nieuwe seizoen komt er een regeling die gunstig is voor zowel uitbaters als toeristen. (MV)

Lees hierover ook in Het Wekelijks Nieuws Kust.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.