De Link rijdt voortaan ook tot in Beitem en de Zilverberg

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Voortaan rijdt het gratis vervoer van De Link niet enkel in en rond Oekene, maar ook tot aan de Zilverberg en Beitem. De vraag kwam vanuit het woonzorgcentrum, waarop meteen beslist werd om ook de andere inwoners te bedienen.

Het gratis huis-aan-huis-vervoer van De Link is in Oekene uitgegroeid tot een begrip. “De Oekenaar belt rechtstreeks de lokale Link-chauffeur op die vervolgens met het Link-minibusje de dorpelingen thuis ophaalt om hen op en af naar hun bestemming te vervoeren”, vertelt bezieler Joris Olivier. “Onderweg kan gerust nog iemand opstappen wat het nog gezelliger en efficiënter maakt. Vooral handig voor wie oncomfortabel ver van de bushalte woont. Op momenten dat de bussen niet rijden of dat het traject met het openbaar vervoer te tijdrovend is, dan vervoert De Link de reizigers rechtstreeks naar zijn bestemming binnen een straal van 10 km. Daarnaast is het een boodschappendienst en ook collectieve dorps-BOB, bijvoorbeeld op oudejaarsavond.”

Tot voor kort was het zo dat er enkel in een straal van 10 km werd gereden. “De vraag voor uitbreiding van het Link-aanbod kwam van het woonzorgcentrum De Zilverberg dat ietwat geïsoleerd ligt van alle voorzieningen, zoals het openbaar vervoer”, gaat Joris verder. “Vandaar het idee om meteen alle inwoners zowel van Beitem als van de Zilverberg te bedienen. Wordt dit op termijn een succes, dan kan een bijkomend minibusje worden ingezet. Voor de het financiële plaatje denken we aan een kleine kilometer-bijdrage of lidgeld.”

Vrijwilligers

Om dat dienstbetoon te kunnen doen slagen zijn er voldoende vrijwillige chauffeurs nodig. “In Oekene hebben we al een mooie groep, maar extra versterking is welkom. Zowel chauffeurs als mensen die zich bezig willen houden met administratie zijn welkom. De bedoeling is dat de Link-vrijwilliger in een beurtrol paraat staat met het minibusje aan zijn voordeur om iemand te vervoeren zodra een oproep komt. De chauffeur is vrij om zelf te kiezen hoeveel en op welke dagen hij wil ‘Linken’. Je bent uiteraard verzekerd en er is natuurlijk heel wat sociaal contact.”

Er wordt een infovergadering georganiseerd op donderdag 25 januari om 19.30 uur in woonzorg- en dienstencentrum De Zilverberg.

In de nacht van zondag op maandag stond De Link opnieuw paraat om heel wat feestvierders naar en vooral veilig terug van hun feestbestemming te brengen. Een dispatcher volgde van thuis uit alles op de voet, ondertussen bracht de vrijwillige Link-chauffeur iedereen op bestemming. In totaal werden er zo 179 feestvierders vervoerd. Het dienstbetoon was gratis, maar de chauffeur kon rekenen op de gulheid van veel goedgeluimden.

De Link contacteren kan via 0474 71 41 14.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier