De Lijn legt vervangbussen in tijdens werken aan tramsporen

© MVO
© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Naar aanleiding van de werken van De Lijn om de tramsporen te vernieuwen zullen Lokaal Bestuur Koksijde en Aquafin van de gelegenheid gebruik maken om de riolering te vernieuwen onder het kruispunt Albert I-laan/Leopold II-laan. Dat zal gebeuren tijdens het weekend van 30 januari tot 1 februari. Er worden vervangbussen ingezet om de Kusttram te vervangen.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We willen deze rioleringswerken graag nu aanpakken zodat er voor de komende tien jaar geen werken meer hoeven te gebeuren. Op vraag van De Lijn dienen deze werken op een zo kort mogelijke termijn uitgevoerd te worden en dat gebeurt tijdens het weekend van 30 januari tot 1 februari. Hierbij zal de aannemer permanent doorwerken, ook ’s nachts. Ook de tram wordt uit dienst genomen en zal niet rijden tussen Nieuwpoort en De Panne. De Lijn voorziet opnieuw vervangbussen.”

De vervangbussen zullen rijden via volgend tracé: Albert I-laan – Duinparklaan – Leopold II-laan – Egelantierlaan – Koninklijke Baan (vanaf halte Schipgat). De halte Oostduinkerke-Bad wordt niet bediend. Op maandag 1 februari rijdt de tram opnieuw.

Lawaaihinder

De werken gaan van start in de nacht van vrijdag 29 januari op zaterdag 30 januari, om 0.30 uur en zullen duren tot maandagmorgen 1 februari 4 uur (onder voorbehoud). “Deze werken zullen onvermijdelijk gepaard gaan met de nodige (lawaai)hinder, waarvoor wij ons alvast willen verontschuldigen”, zegt de burgemeester.

“Maar deze werken van openbaar nut zijn noodzakelijk en de aannemer zal er alles aan doen om alles op deze korte termijn uit te voeren.”

Meer info over de dienstregeling is te vinden op de website van De Lijn .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier