De Lijn krijgt nieuwe reisweg door Oudenburg vanaf 20 april

Vanaf maandag 20 april rijden de bussen van De Lijn onder andere niet meer door de smalle Mariastraat. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

In december kwam het tot een overeenkomst tussen het Oudenburgse stadsbestuur en De Lijn om de bussen niet langer door de smalle Sint-Pietersstraat en Mariastraat te laten rijden.

De wijzigingen komen er op vraag van de bewoners van beide straten die ijveren voor een meer leefbare straat en leefomgeving. “Met deze ingreep zorgen we voor een veiligere en vlottere doortocht door onze stad”, zegt burgemeester Anthony Dumarey.

Op maandag 20 april gaat de nieuwe regeling van start voor de lijnen 21, 22, 23 en 82 die geen haltes meer zullen hebben in de Marktstraat (aan De Zalm en juwelier Arnold) en in de Zandvoordsestraat (Sint-Pietershof). Wel komen er drie nieuwe haltes bij: Weststraat (aan het stadhuis), Ettelgemsestraat (aan dienstencentrum Biezenbilk), Stationsstraat (Abdijhoeve). De reisweg van lijn 54, komende van Brugge, blijft behouden.

Momenteel zijn de werken bezig om de nieuwe op- en afstapplaatsen met bushokjes en duidingspalen te installeren. Aan het stadhuis komt ook een ruime fietsenstalling voor de busgebruikers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier