De 7 stopplaatsen van Toernee Pedal vind je hier

Lieven Mathys

Waar kan je even bijtanken tijdens Toernee Pedal? We fietsen twee dagen lang langs onze provinciegrenzen, je kan inpikken waar je wil. Bijvoorbeeld aan één van onze 7 stopplaatsen: Blankenberge, Lapscheure, Ruiselede, Rollegem, Mesen, Roesbrugge en De Panne. En ook niet onbelangrijk: we rijden aan een gezapig tempo van gemiddeld 20 km/u.

Toernee Pedal starten we zaterdagmorgen in stijl in Provinciedomein RaversydeinOostende. Wie ingeschreven is, kan er genieten van een heerlijk ontbijt met koffiekoeken en Grootmoeders koffie terwijl de muzikanten van Kamelot Super de Lukse voor een onvergetelijke show zorgen. Het startschot wordt gegeven om 10 uur, waarna Klaas en zijn peloton -jullie dus!- richting Bredene trekken.

Zaterdag staan drie stops ingepland: in Blankenberge, Lapscheure en Ruiselede. Op elke tussenstop is een bevoorrading voorzien, met water, een stuk fruit of een koek.

In Blankenberge houdt het peloton rond 11.30 uur halt aan Sport. Vlaanderen, Koning Boudewijnlaan 15 bis.

De volgende stop is voorzien rond 13.30 uur in Lapscheure, waar de bevoorrading plaats zal vinden bij Heldewijs in de Hoogstraat 17.

De laatste tussenstop van de dag vindt plaats in Ruiselede, waar het peloton rond 15.25 uur even halt zal houden aan de Kruiskerkestraat 8.

Feest in Waregem

De prachtige Zuiderboulevard in Waregem vormt het decor voor de finish op zaterdag. En ook dat doen we in stijl: Klaas en het peloton krijgen op de Zuiderboulevard het gezelschap van fietsfanfare De Zwaluw. Nadat de eerste dorst gelest is, kunnen de deelnemers nagenieten bij een ijsje. Vlakbij vindt trouwens ook een foodtruckfestival plaats, dat zeker de moeite waard is.

De fietsende fanfare komt erbij in Waregem.
De fietsende fanfare komt erbij in Waregem.© foto facebook/ JPDR

Dag 2: Een vroege start in Waregem

Op zondag fietst Klaas de langste etappe, goed voor 230 kilometer. Een vroege start dringt zich dus op. Klaas trekt zich om 7 uur op gang op de Zuiderboulevard in Waregem en hoopt dat hij ook op dit vroege uur het gezelschap van een pak andere fietsers zal krijgen.

Ook vandaag worden de ingeschreven deelnemers in de watten gelegd op maar liefst 4 tussenstops.

De eerste pauze voorzien we om 9.45 uur, aan SC Weimeersen in de Rollegemkerkstraat in Rollegem.

Drie uur later, om 12.45 uur, houdt het peloton een tweede keer halt aan het kerkplein van Mesen.

Daarna gaat het naar Roesbrugge, waar de stop voorzien is aan Karel de Blauwer in de Prof. Rubbrechtstraat 97A. We verwachten de fietsers daar rond 15.45 uur.

Van Roesbrugge gaat het naar De Panne, waar de bevoorrading om 17.45 uur op de Esplanade plaats zal vinden.

Feestelijke finish in Oostende

Klaas en het peloton stoppen omstreeks 19 uur waar ze gestart zijn: in Provinciedomein Raversyde in Oostende. Hun prachtige prestatie verdient natuurlijk ook een prachtig eind. Muziekgroep BENG zorgt voor de nodige ambiance, Fruges voor overheerlijke frozen yoghurt en brouwerij De Halve Maan voor lekkere bieren. Laat het feest maar beginnen!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.