Dan toch geen snelheidscontroles aan werken E403: “Geen volk en geen plaats”

© belga
Redactie KW

Hoewel er vooraf gewaarschuwd werd voor intensieve snelheidscontroles tijdens de werken op de E403 in Roeselare zijn er na vier weken werken al welgeteld nul boetes uitgeschreven. De redenen zijn eenvoudig: de politie heeft niet voldoende personeel en er is geen plekje voorzien om een flitscamera op te stellen.

De werken op de E403 in Roeselare zijn al sinds 19 augustus aan de gang. Tussen Rumbeke en Izegem worden in de richting van Brugge onderhoudswerken uitgevoerd aan drie bruggen. Het verkeer richting Brugge moet tussen Rumbeke en Izegem op de rijstroken richting Kortrijk worden gebracht en dus rijdt men zowel richting Brugge als richting Kortrijk op twee versmalde stroken.

De snelheid in beide richtingen wordt stelselmatig beperkt van eerst negentig naar uiteindelijk zeventig kilometer per uur in de werfzone. Borden naast de snelweg waarschuwen de weggebruikers voor snelheidscontroles. Bij de aankondiging van de werken liet het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ook weten dat er intensief geflitst zou worden en dat men zelfs een ‘superflitscamera’ zou inzetten.

Na bijna een maand blijkt daar weinig van overeind te blijven. Sinds de start van de werken is er door de federale wegpolitie nog geen enkele snelheidsboete uitgeschreven. “We hebben zelfs nog geen enkele snelheidscontrole uitgevoerd”, bevestigt men.

De redenen daarvoor zijn eenvoudig. “Dit is te wijten aan onze beperkte personeelscapaciteit, zeker in de voorbije verlofperiode, maar vooral aan het gebrek aan een bruikbare, veilige opstelplaats voor de radar en het daarbij horende politievoertuig“, zegt de wegpolitie.

Met andere woorden: de politie heeft geen volk en zelfs geen plekje om te flitsen. En ook de Lidar, de officiële naam voor de zogenaamde ‘superflitspaal’ die AWV zou inzetten, is nog geen enkele keer ingezet in of rond de werfzone op de E403. “Maar hij wordt deze maand nog geplaatst”, klinkt het bij AWV. “Alleen gaan we vanzelfsprekend niet zeggen wanneer dat zal gebeuren.”

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier