West-Vlaanderen mikt op 100 procent nuchter rijden tijdens winter BOB-campagne

Onderzoek wees uit dat weggebruikers voorzichtiger zijn bij aangekondigde acties. © BELGA/NICOLAS MAETERLINCK

West-Vlaanderen mikt tijdens de federale winter BOB-campagne honderd procent op nuchter rijden. Dat zegt gouverneur Carl Decaluwé vrijdag bij de start van het West-Vlaamse weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer. Traditioneel organiseert de gouverneur het weekend om de federale campagne te ondersteunen.

Jaarlijks neemt gouverneur Carl Decaluwé het initiatief voor het West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer om de federale winter BOB-campagne extra te ondersteunen.

Preventie en handhaving

Dat loopt dit jaar vanaf vandaag, vrijdag, tot maandag 5 december “Om de doelstellingen van verkeersveiligheid te halen, zijn er naast preventie- en sensibiliseringscampagnes ook handhavingsacties nodig.”

“Samen kunnen we deze doelstellingen halen. Daarom een warme oproep aan alle bestuurders om nooit alcohol of drugs te gebruiken achter het stuur: wie rijdt, drinkt niet”, zegt de gouverneur.

Voorzichtiger

Decaluwé kondigt de actie bewust aan. “Onderzoek wees uit dat weggebruikers voorzichtiger zijn bij aangekondigde acties: een verwittigd man is er twee waard.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier