Vrouw rijdt 121 km/u waar maximum 70 km/u is toegestaan in Oudekapellestraat in Diksmuide

Naar slechte gewoonte werden ook opnieuw verschillende bestuurders betrapt die te hard reden in de Oudekapellestraat tussen Kaaskerke en Oudekapelle. © JH
Redactie KW

Politiezone Polder hield afgelopen weekend op haar volledige grondgebied snelheidscontroles met onderschepping. Er werden in totaal 329 voertuigen betrapt die te snel reden en drie bestuurders verloren hun rijbewijs. In de Oudekapellestraat in Diksmuide reed een vrouw 121 kilometer per uur waar 70 is toegelaten.

De politiezone hield afgelopen weekend zowel in Diksmuide, Houthulst, Koekelare en Kortemark diverse snelheidscontroles. De verkeersdienst onderschepte daarbij ook voertuigen. Er werden in totaal 4.891 voertuigen gecontroleerd waarvan 329 bestuurders te snel reden. Dat is 6,7% van het totaal.

Rijbewijs onmiddellijk ingetrokken

Drie bestuurders verloren hun rijbewijs onmiddellijk. In Koekelare werd een snelheidsduivel betrapt die zijn gaspedaal het diepst vloerde. Die bestuurder reed met een snelheid van 124 kilometer per uur waar 70 toegelaten is. Die bestuurder verloor het rijbewijs.

Naar slechte gewoonte werden ook opnieuw verschillende bestuurders betrapt die te hard reden in de Oudekapellestraat tussen Kaaskerke en Oudekapelle. Na de spoorwegbrug gaat het om een lange rechte weg waar veel vaker te snel wordt gereden.

Nog snelheidsacties gepland

Tal van bestuurders moesten zich voor overtredingen op die plaats al bij de politierechter in Veurne verantwoorden. Dat lot wacht wellicht ook een 49-jarige vrouw uit Middelkerke die er betrapt werd met een snelheid van 121 kilometer per uur waar 70 is toegelaten.

In de Wijnendalestraat in Beerst verloor een 62-jarige bestuurder het rijbewijs omdat hij 90 reed in plaats van 50. De politiezone plant ook in de toekomst nog snelheidacties. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier