Vier rijbewijzen ingetrokken na controles in Roeselare en Izegem door PZ RIHO

© BELGAIMAGE
© BELGAIMAGE
Wouter Vander Stricht

Op drie verschillende plaatsen werden in het weekend van 15 en 16 mei door de verkeersdienst van de Politiezone RIHO snelheidscontroles met onderschepping gehouden. In totaal werden opnieuw vier rijbewijzen ingetrokken.

Er werd een eerste controle gehouden in de Meensesteenweg in Roeselare waar de snelheid begrensd is op 50 kilometer per uur. Er werden 1.293 voertuigen gecontroleerd waarvan er 145 (11,21 %) te snel reden. Tijdens de bijhorende verkeerscontrole werden er verschillende inbreuken vastgesteld. Vier bestuurders droegen geen veiligheidsgordel en één kindje zat niet in de verplichte kinderstoel. Drie bestuurders hadden hun rijbewijs niet bij en één bestuurder had geen geldig rijbewijs voor België. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd en getakeld op zijn kosten. Het voertuig zal slechts teruggegeven worden wanneer betrokkene een geldig rijbewijs kan voorleggen. Daarnaast waren er nog vijf inbreuken op het vlak van de keuring, twee inzake verzekering en nog twee voor technische eisen. Twee buitenlanders dienden hun openstaande boetes te betalen.

Controle Gentseheerweg in Izegem: ruim 10 procent rijdt te snel

Een tweede snelheidscontrole vond plaats in Izegem langsheen de Gentseheerweg waar de maximumsnelheid 50 km/uur bedraagt. De verkeerscontrole stond iets verderop. Er werden 570 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. Van deze reden 66 bestuurders (11,58%) te vlug. Tijdens de verkeerscontrole werden ook enkelee overtredingen vastgesteld: niet dragen van de veiligheidsgordel (3), kinderzitje (2), gebruik van de gsm (4), gebruik van de richtingsaanwijzer (1), negeren voorrang van rechts (8), fietsstraat (1), geen rijbewijs (1), technische eisen (1), keuring (5) en verzekering (4). Eén buitenlander betaalde zijn openstaande boete. Eén bestuurder legde een positieve ademanalyse af en werd zijn rijbewijs voor 15 dagen onmiddellijk ingetrokken.

Controle op Rijksweg in Izegem: tot bijna 130 kilometer per uur waar 70 mag

Tijdens de derde en laatste halte werd de snelheid gemeten langsheen de N36 in Izegem. De snelheid is er beperkt tot 70km/uur. Opnieuw stond een verkeerscontrole iets verder op. Er werden 1.539 voertuigen gecontroleerd waarvan er 266 (17,28%) te snel reden. Van twee bestuurders werd hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken omdat deze respectievelijk 129 km/uur en 127 km/uur reden. Tijdens de verkeerscontrole werden volgende inbreuken vastgesteld: verzekering (5), keren over volle witte lijn (1), keuring (5), niet dragen van de veiligheidsgordel (1), gebruik van de gsm achter het stuur (1). Eén bestuurder had te diep in het glas gekeken en werd zijn rijbewijs voor 15 dagen onmiddellijk ingetrokken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier