Twee maanden rijverbod na “120 kilometer per uur” in Kortrijkse zone 30: “Zou nooit meer mogen autorijden”

© (Foto Unsplash)
Redactie KW

“Zo’n automobilist zou nooit meer met de wagen mogen rijden.” De openbare aanklager was streng voor een 26-jarige automobilist die in een Kortrijkse zone 30 “wel 120 kilometer per uur haalde.” Zo hard als de vordering van het parket was ze niet, maar de politierechter sprak toch een rijverbod van 2 maanden en een boete van 1.200 euro uit.

Op 20 juni 2020 merkte de politie aan het Stationsplein in Kortrijk T.M. aan hoge snelheid op. Hij haalde auto’s aan de rechterkant in, verleende geen voorrang en bracht fietsers in gevaar. “Hij haalde wel 120 kilometer per uur in een zone 30”, zo noteerden de agenten in hun proces-verbaal nadat ze achter de automobilist waren aangereden.

“Dat zal wel wat overdreven zijn”, aldus advocaat Filip De Reuse. “Hij bekent te snel te hebben gereden maar ik heb de indruk dat de agenten wat te fel reageerden. Eén van hen zei meerdere keren dat hij er voor zou zorgen dat hij een hele periode niet meer zou mogen autorijden.” De advocaat stelde zich ook wat vragen over de redelijke termijn. “Waarom heeft het bijna 3 jaar moeten duren vooraleer die zaak behandeld kon worden?”, vroeg hij zich af.

Meteen na de overtreding verloor T.M. zijn rijbewijs al voor 15 dagen. Als de jongeman na het rijverbod opnieuw met de auto zal willen rijden, zal hij eerst opnieuw moeten slagen voor zijn praktisch en theoretisch rij-examen, medische en psychologische proeven. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.