Twaalf chauffeurs zijn rijbewijs kwijt na alcoholcontroles

© Belga
Redactie KW

Zaterdagavond-en nacht voerde de verkeersdienst van de politiezone RIHO verschillende alocholcontroles uit. In totaal werden 567 ademtesten afgelegd. Twaalf bestuurders moesten hun rijbewijs voor korte of lange termijn afgeven.

Tussen 16.30 en 18.15 uur werden 304 bestuurders gecontroleerd langs de Koning Leopold III-laan in Roeselare. Zeven bestuurders legden een positieve ademtest af, bij een van hen werd het rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Samen met de politiezone Vlas hield de politie een tweede controle langs de N36 in Izegem. 230 ademtesten werden afgenomen, één bestuurder diende zijn rijbewijs voor vijftien dagen af te geven. Tussen 22.30 uur en middernacht vond een derde controle plaats langs de Zuidstraat in Roeselare. Van de 33 gecontroleerde bestuurders legden er vier een positieve ademtest af.

Tijdens de alcoholcontroles werden er ook inbreuken vastgesteld op het dragen van de gordel, het gebruik van de gsm achter het stuur, technische eisen van het voertuig, verzekeringsplicht, fietsverlicht en keuringsbewijs.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier