Resultaten weekendcontroles tegen alcohol en drugs in het verkeer regio Kortrijk: 15 bestuurders te veel gedronken

© Politiezone VLAS
Redactie KW

Naar aanleiding van het aangekondigde ‘West-Vlaamse weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer’ tijdens deze BOB-wintercampagne, voerde de politiezone VLAS zowel op vrijdagavond 2 als zaterdagnacht 3 december gerichte alcoholcontroles uit in Kortrijk, Kuurne en Lendelede.

Verspreid over meerdere locaties werden in totaal 1.034 bestuurders uit het verkeer gehaald om een alcoholtest af te leggen. Vijftien van hen hadden te veel gedronken, wat overeenkomt met 1,4%.

  • Elf overtreders moesten hun rijbewijs drie uren inleveren;
  • Twee overtreders moesten hun rijbewijs zes uren inleveren;
  • Bij twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken, dit gezien de hoge alcoholintoxicatie.

De politiezone VLAS controleerde onder meer in de Dumoulinlaan, Markebekestraat, Pottelberg en Oudenaardsesteenweg in Kortrijk, op de Brugsesteenweg in Kuurne en op de Rijksweg in Lendelede. Er werden geen bestuurders betrapt die onder invloed waren van drugs.

“In de politiezone VLAS zijn er heel het jaar door alcoholcontroles. Toch steken onze politieteams tijdens deze BOB-wintercampagne graag een tandje bij. De resultaten zijn bemoedigend en tonen aan dat nog slechts een minderheid achter het stuur zit met te veel alcohol op, al ging het natuurlijk om aangekondigde controles. Er blijft een kleine categorie van bestuurders hardleers, en alleen door veel en gerichte controles te doen wordt hun pakkans groter en lopen ze tegen de lamp”, klinkt het bij de politiezone VLAS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier