Politiezone VLAS betrapt laagvlieger op Rijkweg Lendelede

De politie blijft inzetten op snelheidscontroles.© GF
De politie blijft inzetten op snelheidscontroles.© GF
Redactie KW

Op zaterdag 6 en zondag 7 maart voerde de politiezone VLAS snelheidscontroles uit in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Vooral aan de Pottelberg in Marke, waar een snelheidsbeperking van 50 km/u geldt, bleken chauffeurs een zware voet te hebben.

Aan de Pottelberg in Marke reed 32 % te snel ofwel 91 van de 282 gecontroleerde bestuurders. De topsnelheid was er 83 km/u. In de Bergstraat in Rollegem, waar eveneens maximum 50 km/u gereden mag worden, betrapte de politie 33 van de 326 gecontroleerde voertuigen op te snel rijden (10 %). De hoogst gemeten snelheid hier was 79 km/u.

Ook in de Heulsekasteelstraat in Heule, namen sommigen het niet zo nauw met de snelheidsbeperking van 30 km/uur. Daar duwden 25 van de 152 gecontroleerde bestuurders iets te hard op het gaspedaal (16%), met een topsnelheid van 67 km/u.

Langs de Meensesteenweg in Kortrijk (max. 50 km/u) hielden de meesten zich netjes aan de snelheid. Vier procent of 25 van de 608 voertuigen reden te snel (topsnelheid 90 km/u).

Laagvlieger op de Rijksweg

In Kuurne was de ‘flitsauto’ aanwezig in de Brugsesteenweg. Hier hield 17 % (136 van de 817 gecontroleerde voertuigen) zich niet aan de opgelegde snelheid van 50 km/uur. De mamimum gemeten snelheid was hier 82 km/uur)

Langs de Rijksweg in Lendelede tot slot stelde de politie vast dat 135 van de 971 gecontroleerde bestuurders (14 %) vlugger reden dan de toegelaten 70 km/u. De topsnelheid hier gemeten, was 129 km/u. Naast bovenstaande locaties stond de ‘flitsauto’ ook nog in andere straten opgesteld.

‘Dagelijkse controles’

De politie benadrukt dat de snelheidscontroles in Kortrijk, Kuurne en Lendelede dagelijks uitgevoerd blijven worden voor die kleine categorie hardleerse overtreders. Alleen door veel te controleren wordt de pakkans groter.

Niet enkel tijdens weekdagen maar uiteraard ook in het weekend is verkeersveiligheid een absolute prioriteit. Een verwittigd bestuurder is er twee waard”, aldus de politie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.