Politie stelt verschillende inbreuken vast tijdens grote verkeersactie in Oostende

Redactie KW

Tijdens een grootscheepse en grondige verkeersactie in Oostende controleerde de politie maar liefst 169 bromfietsers, automobilisten en vrachtwagenchauffeurs.

De actie vond dinsdag plaats in zowel industriezone Plassendale als de Vuurtorenwijk. In het kader van een opleiding aan de West-Vlaamse Politieschool (WPS) werkten ook de leden van de dienst Verkeershandhaving van Politie Oostende aan de controles mee. Dat leidde tot verschillende onmiddellijke inningen: een nummerplaat van een aanhangwagen die niet toebehoorde aan het trekkend voertuig (1), niet voldoen aan de technische eisen (1), geen vervoersvergunning (1) en gsm’en aan het stuur (1).

Er werden ook processen-verbaal van waarschuwing gegeven voor het niet bijhebben van een rijbewijs (3), minder flagrante technische tekorten (9) en niet kunnen voorleggen van een gelijkvormigheidsattest (1). Tot slot stelde de politie telkens één pv op voor het niet voldoen aan de voorwaarden van een voorlopig rijbewijs, gebrekkige technische eisen, een opgefokte bromfiets die bijna 60 kilometer per uur haalde in plaats van 45, het misbruik van een commerciële kentekenplaat en een foutieve inschrijving van een buitenlands voertuig.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.