Politie Polder misnoegd: liefst 13% onder invloed bij controles na festival Pop Masters in Kortemark

© JH
Redactie KW

Politiezone Polder is misnoegd. Naar aanleiding van het festival Pop Masters hield het vrijdagnacht een alcoholcontrole op de Staatsbaan in Kortemark, een invalsweg voor het festival. Tussen 1.30 uur en 3 uur werden 55 bestuurders gecontroleerd. “13% van hen reden onder invloed. Een 21-jarige jongeman die al onder voorwaarden stond blies zelfs 2,41 promille.”

Het festival Pop Masters op het natuurdomein Krekemeersen vond vrijdagavond en vrijdagnacht plaats. Een van de hoofdacts waren De Kreuners. De politie bereidde het festival voor en het was duidelijk dat er ook alcoholcontroles zouden komen.

Rijbewijzen ingetrokken

Die werden gehouden op de Staatsbaan, vlakbij het festival. Tussen 1.30 uur en 3 uur werden 55 bestuurders gecontroleerd. “Helaas bleken er 7 te rijden onder invloed ofwel 13%”, klinkt het misnoegd bij de politie. Een 23-jarige bestuurder blies 0,53 promille en kreeg een minnelijke schikking van 179 euro. Een 34-jarige en 39-jarige bestuurder bliezen 0,83 en 1,15 promille en mogen zich eveneens aan een voorstel tot minnelijke schikking verwachten.”

“Daarnaast werden verschillende rijbewijzen ingetrokken. Een 40-jarige bestuurster zat net onder de grens voor de intrekking van het rijbewijs en blies 1,47 promille. Zij zal naar de politierechtbank moeten. Een 32 en 33-jarige bestuurder bliezen 1,72 en 2,39 promille en verloren onmiddellijk voor 15 dagen het rijbewijs. Ook zij moeten naar de politierechtbank.”

21-jarige hoofdvogel betrapt met voorwaarden

Bijzonder misnoegd is de politie voor een 21-jarige bestuurder. “Deze man schoot de hoofdvogel af en blies liefst 2,41 promille”, klinkt het.

“Deze man genoot sinds de vorige zomer de gunst van de probatieopschorting en moest zich aan voorwaarden houden, waaronder het niet drinken en rijden. Schijnbaar is deze man hardleers. Zijn rijbewijs werd eveneens ingetrokken en ook deze man zal zich moeten verantwoorden bij de politierechter.”

Nog dit: eveneens op natuurdomein de Krekemeersen vindt zaterdagavond en zondag het festival Dreambeats plaats. Ook dan zal de politie ongetwijfeld controles houden.

“De zomer is immers nog niet begonnen en opnieuw zijn de resultaten van onze controles verontrustend. We blijven dan ook dagelijks controleren op rijden onder invloed”, besluit politie Polder.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.