Politie plukt geïntoxiceerde bestuurders uit het verkeer

Onder meer vreemd rijgedrag deed enkele bestuurders de das om. © BELGA
Redactie KW

Zowel maandagavond als in de nacht van maandag op dinsdag moest de politie in Kortemark drie bestuurders uit het verkeer halen. Twee van hen hadden te veel gedronken en een derde had drugs gebruikt.

Een eerste keer moest de politie ingrijpen in de Lichterveldestraat. Maandagavond rond 21.45 uur haalden ze daar een 18-jarige bromfietser uit Kortemark uit het verkeer. Hij werd onderworpen aan een ademtest met een negatief eindresultaat. De afgenomen speekseltest en analyse resulteerde echter wel positief op het gebruik van drugs.

Vreemd rijgedrag

Er werd een pv opgesteld en de bromfiets werd voor de duur van 12 uur geïmmobiliseerd. Rond 0.35 uur werd een 59-jarige man uit Oostende dan weer van straat geplukt omdat hij vreemd rijgedrag vertoonde in de Edewallestraat. De man legde een positieve ademtest af en bleek 1.15 promille in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd voor zes uren ingehouden en hij kreeg een pv mee.

Amper een kwartier later was het weer prijs in de Koekelarestraat in Kortemark. Daar werd een 49-jarige man uit Kortemark onderschept omdat hij opviel door zijn rijstijl. De man moest eveneens een ademtest ondergaan en had als eindresultaat 0.55 promille. Net te veel dus en daarom werd zijn rijbewijs drie uren ingehouden en moest hij een onmiddellijke inning van 179 euro betalen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier