Politie houdt dinsdag nieuwe flitsmarathon

© Unsplash

De federale wegpolitie en de lokale politie houden dinsdag vanaf 6 uur de negentiende flitsmarathon. Gedurende 24 uren zal de politie de snelheid van weggebruikers op de Belgische wegen extra controleren. Dat kondigt de federale politie maandag aan in een persbericht.

Met deze aangekondigde controleactie wil de politie bestuurders in de eerste plaats aansporen om het gaspedaal minder diep indrukken en zich altijd en overal aan de toegestane snelheidslimiet te houden. “Veel bestuurders minimaliseren nog altijd de gevaren die overdreven snelheid met zich meebrengt”, luidt het.

Tijdens de flitsmarathon van 5 tot 6 oktober 2022 overschreed 4,23 procent van de gecontroleerde bestuurders de toegestane snelheidslimiet, 318 rijbewijzen werden ingetrokken voor te snel rijden. Bij de achttiende flitscontrole, eind april dit jaar, reed 4,56 procent van de gecontroleerde bestuurders (26.382 in totaal) te snel. Er werd toen op 635 plaatsen gecontroleerd.

Overdreven snelheid is een van de hoofdoorzaken van verkeersongevallen, samen met rijden onder invloed en gsm-gebruik achter het stuur. Hoe hoger de snelheid, hoe ernstiger de gevolgen van een verkeersongeval, aldus de federale politie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier