Politie Grensleie ontdekt 3 kilogram heroïne bij tweede editie van Actie Future

Redactie KW

In de avond en nacht van 7 op 8 september vond de internationale politieactie ‘ Future ‘ voor de tweede maal plaats. Bij deze actie bundelen de verschillende Belgische en Franse politiediensten de krachten om een teken te geven aan de criminelen dat ze niet welkom zijn in onze grensstreek. Er werden meer dan 100 politiemensen ingezet onder leiding van de PZ Grensleie. Er werden gemengde ploegen gevormd die op 16 verschillende punten controles hebben uitgevoerd.

Markante resultaten bij deze grootschalige operatie gericht op het aanpakken van grenscriminaliteit en het verhogen van het veiligheidsgevoel in de regio. Het doel van deze actie was om gemengde en multidisciplinaire controledispositieven in te zetten en gerichte controles uit te voeren op strategisch gekozen locaties op Belgisch en Frans grondgebied.

De partner VlaBel speelde ook een cruciale rol in deze operatie door 1612 voertuigen te scannen. In totaal werden 273 voertuigen en 311 personen grondig gecontroleerd door zowel de politiediensten als de douane.

Politiezone Grensleie bedankt alle betrokken collega’s en partners voor hun toewijding en inzet om de veiligheid en de rechtshandhaving in de regio te versterken. Deze prestaties getuigen van het vastberaden ‘lik-op-stuk’-beleid van de zone, dat gericht is op het aanpakken van criminaliteit en het beschermen van onze gemeenschap.

De tweede editie van Actie Future heeft opnieuw bewezen dat samenwerking en vastberadenheid essentieel zijn bij het creëren van een veiligere en meer leefbare omgeving voor alle inwoners van Politiezone Grensleie en de ruimere grensregio. In de toekomst zullen nog dergelijke acties worden uitgevoerd. Samenwerken en info delen, samen zorgen voor meer veiligheid!

Resultaten

Gerechtelijk:

Drugs: 17 (waarvan 1 arrestatie m.o.o. voorleiding) – waaronder aantreffen van 3 kg heroïne

Wapens: 4

Fiscaal: 1

Arbeidswetgeving: 5

Aantreffen geseinde personen: 2

Wet op de vreemdelingen:2

RIR: 2

Verkeer:

Verkeersinbreuken met takeling: 7

Verkeersinbreuken met immobilisatie: 6

Verkeersinbreuken algemeen: 29

Fiscaal België met takeling: 1

Fiscaal België zonder takeling: 3 (met 2000,- euro inning door Douane) + 6 (met 5559,- euro inning door VlaBel)

Drugs in het verkeer: 5

Alcohol in het verkeer: 5 (waarvan 1 onmiddellijke intrekking 15 dagen)

Opmerking: VlaBel: 1612 voertuigen gescand

Totaal aantal voertuigen gecontroleerd door politie- en douanediensten: 273 voertuigen effectief gecontroleerd – 311 personen effectief gecontroleerd

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier