https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Politie gaat extra controleren tijdens eerste terrasweekend

© BELGA
© BELGA
Olaf Verhaeghe

De heropening van de horecaterrassen op zaterdag 8 mei zal in West-Vlaanderen gepaard gaan met extra politiecontroles. Zowel in de buurt van de horecazaken zelf als alcoholcontroles langs de weg.

“Net als bij alle versoepelingen analyseren wij waar de inzet van politie nodig is”, zegt Thomas Detavernier, woordvoerder van de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede). “Zeker die eerste avonden en in de weekends zullen er controles zijn, altijd in overleg met de andere partners en de horeca zelf. Het is de bedoeling om preventief en ontradend te werken, eerder dan bestraffend. Aan een jacht of pepperspraytoestanden doen wij niet mee.”

Ook in de zone Spoorkin (Veurne, Alveringem, Lo-Reninge) staat het openingsweekend van de terrassen al aangestipt. “We zullen dat ook bewust aankondigen om iedereen te waarschuwen”, zegt Toon Fonteyne. “De horecabazen zullen bewijzen dat veilig heropenen kan, het is aan de klanten om daar in mee te gaan en te tonen dat je ook veilig naar huis kan rijden. We zullen er staan om te blazen, maar we gaan niet op heksenjacht om te sanctioneren.”

Andere politiezones waaronder Arro Ieper, Middelkerke en Riho (Roeselare, Izegem, Hooglede) plannen eveneens specifieke prikacties. En zowat alle zones hebben tijdens het heropeningsweekend extra ploegen in het veld. Wie volgend weekend wil genieten van die frisse pint op café of glas rosé op het terras van zijn of haar favoriete restaurant, is dus gewaarschuwd: bij het naar huis rijden met de auto, zorg je best voor een BOB.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.