Politie Damme/Knokke-Heist houdt flitscontrole: één op vijf rijdt te snel

© iStock
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde vorige week tijdens verschillende verkeersacties de snelheid van 994 wagens. In totaal reden 259 bestuurders te snel.

Een hardrijder haalde in de bebouwde kom een snelheid van 94 kilometer per uur op een locatie waar slechts 50 is toegelaten. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. De bestuurder moet zich voor zijn roekeloos rijgedrag verantwoorden voor de politierechter.

Zorgvuldige selectie

De politie zette in totaal 38 bestuurders aan de kant. Hiervan betaalden 24 hardrijders meteen hun snelheidsovertreding. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af. Een automobilist kreeg een waarschuwing voor een laattijdige keuring. Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer 050 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op www.politie.be/5446

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.