Politie betrapt vier vrienden in een auto tijdens verkeersactie in Westkust

De politiezone Westkust hield zaterdag een verkeersactie op haar grondgebied.© GF
De politiezone Westkust hield zaterdag een verkeersactie op haar grondgebied.© GF
Redactie KW

De politiezone Westkust hield afgelopen weekend een algemene verkeersactie op haar grondgebied. Naast tal van ‘klassieke’ inbreuken kregen ook vier vrienden een pv omdat ze samen in een wagen zaten. Dat is door corona verboden.

De actie vond afgelopen zaterdag 27 maart plaats in de Veurnestraat in De Panne en aan de Kaai in Nieuwpoort. Van de 29 bestuurders die een ademtest dienden af te leggen, blies iedereen ‘safe’.

Daarnaast waren er drie onmiddellijke inningen. Een bestuurder zonder vervoersvergunning moest 1.500 euro betalen. Een andere chauffeur bleek niet in orde met de regels rond uitzonderlijk vervoer en moest 350 euro betalen. Een derde bestuurder moest 55 euro neerleggen omdat hij zijn vervoersvergunning niet bijhad.

Verkeerd geparkeerd

Daarnaast werden acht processen-verbaal uitgeschreven. Vier vrienden kregen elk een pv omdat ze samen in een wagen zaten. Dat is door de coronamaatregelen verboden. Andere pv’s waren voor inbreuken op de technische eisen, geen inschrijving van een bootaanhangwagen en iemand die geen geldig rijbewijs had.

Tot slot waren er ook GAS-boetes voor voertuigen die geparkeerd stonden op het trottoir, het fietspad of in een voetgangerszone. Zes bestuurders van kampeerwagens kregen een GAS-boete omdat ze geparkeerd stonden in zones enkel toegelaten voor personenwagens, auto’s voor dubbel gebruik en minibussen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.