https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Politie betrapt drie bestuurders in Houthulst en Kortemark, twee onder invloed van amfetamines

© JH
Redactie KW

De interventiepolitie van zone Polder betrapte zowel maandagavond als maandagnacht drie bestuurders die onder invloed rondreden. Twee van hen deden dat onder invloed van amfetamines en zijn hun rijbewijs kwijt voor 15 dagen.

Een eerste keer ging de interventieploeg van de politie over tot een controle van een voertuig maandagavond om 23 uur in de Jonkershovestraat in Houthulst. Daar werd een 41-jarige man uit Houthulst aan een controle onderworpen. Hij tekende positief op het gebruik van amfetamines waarop zijn rijbewijs meteen werd ingehouden voor 15 dagen.

Amper een uur later, net na middernacht, greep de politie alweer in op het grondgebied van Houthulst. Deze keer zette de interventieploeg een 30-jarige bestuurster uit Houthulst aan de kant in de Stationsstraat in Houthulst. De 30-jarige bestuurster tekende eveneens positief voor het gebruik van amfetamines en haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Beide bestuurders zullen zich mogen verwachten aan een weinig aangenaam bezoekje bij de politierechter.

Ook in Kortemark

Wat later in de nacht van maandag op dinsdag, rond 03.43 uur kruiste een interventieploeg een bestuurder in de Wijnendalestraat in Edewalle nabij Kortemark ging over tot controle. De 58-jarige bestuurder was volgens de politie duidelijk onder invloed van alcohol en legde een ademanalyse af met als resultaat 1,24 promille. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor 6 uur. Hij zal zich wellicht mogen verwachten aan een boete. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten