Politie betrapt 175 hardrijders nabij scholen in Damme en Knokke-Heist

De politie zette tijdens de verkeersacties 33 bestuurders aan de kant. © MM
Redactie KW

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde woensdag de snelheid van 1.040 wagens in drie schoolomgevingen. In totaal reden 175 bestuurders te snel.

Een hardrijder haalde binnen de bebouwde kom een topsnelheid van 79 kilometer per uur op een locatie waar slechts 50 is toegelaten. In een schoolomgeving reden bij het einde van de schooldag zelfs 108 van de 565 gecontroleerde wagens te snel.

De politie zette tijdens de verkeersacties 33 bestuurders aan de kant. Hiervan betaalden 22 hardrijders meteen hun snelheidsovertreding. Iedereen legde een negatieve ademtest af. Een automobilist kreeg een waarschuwing, omdat hij zijn geldig verzekeringsbewijs niet kon voorleggen.

Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico

Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer 050 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op www.politie.be/5446. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.