Politie betrapt 1,6 procent positieve bestuurders tijdens BOB-campagne, verkeersdoden gedaald in 2020

De politie Polder (Diksmuide, Kortemark, Houthulst en Koekelare) betrapte tijdens de afgelopen BOB-campagne 1,6 procent van de gecontroleerde bestuurders met een glaasje teveel op. Er werden in totaal 998 voertuigen gecontroleerd. Door corona is dat minder dan andere jaren. In 2020 viel in de zone ook een verkeersdode minder te betreuren.

© JH
© JH

Door de geldende maatregelen in verband met de coronacrisis, en door het feit dat er door de nachtklok en sluiting van de horeca ook minder bestuurders op de weg zijn, controleerde de politiezone Polder ook minder voertuigen dan andere jaren. In totaal ging het tijdens deze BOB-campagne om 998 voertuigen.

“Toch is dat vaak het dubbele in vergelijking met andere politiezones met dezelfde grootorde”, klinkt het bij Polder. “We blijven dan ook ons beste beentje voorzetten en blijven de verkeersveiligheid als prioriteit beschouwen op het zonaal veiligheidsplan. In totaal werd 1,6 procent van de gecontroleerde bestuurders betrapt met een positieve ademtest. Dat is ver onder het provinciaal gemiddelde van 3,09 procent en dat maakt ons gereserveerd tevreden.”

Minder verkeersdoden, meer zwaargewonden

Dat de politiezone blijft inzetten op verkeersveiligheid blijkt ook uit de ongevallencijfers van vorig jaar. In 2020 waren er 303 ongevallen met stoffelijke schade tegenover 368 in 2019, en 124 ongevallen met gewonden tegenover 129 vorig jaar. In 2020 waren er twee verkeersdoden te betreuren tegenover 3 in 2019. Ook het aantal lichtgewonden daalde van 151 naar 123. Opmerkelijk is wel dat er 26 zwaargewonden vielen tegenover 12 in 2019.

“We blijven dan ook de nadruk leggen op het doen dalen van deze cijfers. Door middel van adviezen daar waar het kan en handhaving daar waar het moet. Door maximaal zichtbaar te zijn in het straatbeeld om de nadruk te leggen op de mogelijke pakkans op elk tijdstip van de dag”, besluit de politie. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.