https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Op deze 4 West-Vlaamse locaties komen nieuwe trajectcontroles

Minister Lydia Peeters beslist tot uitrol trajectcontroles op 20 nieuwe locaties in Vlaanderen waarvan 4 in onze provincie.©DIRK WAEM BELGA
Minister Lydia Peeters beslist tot uitrol trajectcontroles op 20 nieuwe locaties in Vlaanderen waarvan 4 in onze provincie.©DIRK WAEM BELGA
Redactie KW

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters installeert in West-Vlaanderen 4 extra trajectcontroles op verschillende locaties. Daarnaast komen er nog 16 andere plaatsen in Vlaanderen aan de beurt. In totaal gaat het over een investering van 3 miljoen euro. “Ik wil via deze manier van handhaving de verkeersveiligheid op onze wegen verhogen”, aldus minister Peeters. “Onderzoek toont immers aan dat het aantal ongevallen en snelheidsovertredingen ter hoogte van trajectcontroles drastisch dalen.” Het totaal aantal locaties in Vlaanderen zal na dit project op 208 komen te staan.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het aantal snelheidsovertredingen ter hoogte van trajectcontroles daalt met zo’n 78 procent. Het aantal ongevallen op die plaatsen daalt zelfs met 15 tot zelfs 30 procent, zo blijkt. “Het positieve effect van trajectcontroles op de verkeersveiligheid is dus zeker bewezen”, concludeert de minister.

Op basis van puntenscore

De bijkomende trajectcontroles stonden al gepland. Elk jaar wordt een lijst van 20 trajectcontroles bepaald op basis van de meest recente ongevallendata en gereden snelheid. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vertaalt immers de ongevallengegevens naar een puntenscore op basis van het aantal en de ernst van de ongevallen. De plaatsen met de hoogste score komen het hoogst in de prioriteitenlijst. Tot slot wordt er altijd eerst overleg gepleegd met de lokale bestuderen, daarna wordt er een beslissing genomen. En dat is nu dus het geval.

Op deze locaties in West-Vlaanderen komt er binnenkort een trajectcontrole:

  • Ruiselede – Aalter (N037): Ruiseleedsesteenweg, Tieltstraat
  • Tielt – Ruiselede (N037): Ruiseleedsesteenweg, Tieltstraat
  • Heuvelland, Ieper (N331): Kemmelstraat, Kemmelseweg
  • Brugge (N376): Dudzeelse Steenweg

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.