Ook taxichaffeur loopt tegen de lamp bij alcoholcontroles in Izegem

© BELGA
Wouter Vander Stricht

Ook in de politiezone RIHO is de BOB-campagne volop aan de gang. Vrijdagavond werd er gecontroleerd en daarbij werden toch wel wat overtredingen vastgesteld.

Voor het tweede weekend op rij voerde de verkeersdienst van PZ RIHO verhoogde alcohol- en verkeerscontroles uit. Dit keer werd er geopteerd om op vrijdagavond tussen 16 en 24 uur te controleren. Als gevolg van het regenweer werd in eerste instantie gekozen om geen vaste posten op te zetten, maar gericht bestuurders te controleren.

Ook onvoldoend verlichte fietsers lopen tegen de lamp

Tijdens deze controles werd aan 27 bestuurders een alcoholtest opgelegd. Slechts 1 bestuurder legde een positieve alcoholtest af. Daarnaast kregen 10 fietsers en 1 bestuurder van een step een boete wegens geen of onvoldoende verlichting. Er werden 12 parkeerinbreuken vastgesteld en zes vaststellingen van het gebruik van de gsm als bestuurder van een voertuig.

Van één bestuurder werd het voertuig geïmmobiliseerd, omdat hij zijn wagen bestuurde ondanks dat de rechter zijn rijbewijs had ingetrokken. Betrokkene kan pas zijn voertuig terugkrijgen wanneer hij opnieuw in het bezit is van zijn rijbewijs. Verder werden er nog 19 andere verkeersovertredingen vastgesteld.

4 op 11 blazen positief

Later in de avond werd in Izegem een vast verkeersdispositief opgezet. Er werden slechts 11 bestuurders gecontroleerd en aan allen werd een ademtest opgelegd. Vier van hen (36,36 %) legden een positieve ademtest af. Onder hen een taxichauffeur en die moest zijn rijbewijs voor zes uur afgeven. Daarnaast werden er nog zes andere verkeersovertredingen vastgesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier