Misbruik met parkeerkaarten gehandicapten: drie wielklemmen, drie kaarten ingehouden

Schepen voor Mobiliteit Sandy Buysschaert (CD&V) ging mee op controle.© WK
Schepen voor Mobiliteit Sandy Buysschaert (CD&V) ging mee op controle.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De Blankenbergse actieweek tegen misbruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap, leverde veertien onleesbare kaarten op. Er werden ook zeven potentiële fraudegevallen vastgesteld, waarbij drie wielklemmen geplaatst en drie parkeerkaarten ingehouden werden.

“Uiteraard kunnen sommige niet leesbaar geplaatste kaarten wel geldig zijn, maar de actie toont dus ook aan dat er sowieso ongeldige kaarten in omloop zijn. Onze gemeenschapswachten blijven na de actieweek verder toezicht houden op het gebruik van deze parkeerkaarten”, zegt de Blankenbergse schepen voor Mobiliteit Sandy Buysschaert (CD&V).

Duidelijk signaal

De actie was aangekondigd. “We wilden er in de eerste plaats een signaal mee geven dat misbruik niet getolereerd wordt”, klinkt het. In totaal werden 335 kaarten gecontroleerd. Elke vorm van misbruik werd doorgegeven aan de politie en zal verder worden opgevolgd. “Bij kaarten die niet leesbaar waren, werd er geprobeerd om contact te leggen met de gebruiker zodat er kon gecontroleerd worden of de kaarten in orde waren. Hierdoor werden gedurende de actieweek drie wielklemmen geplaatst en werden drie kaarten ingehouden. De cijfers van de resultaten zijn weliswaar nog niet definitief, maar we hopen vooral dat het signaal van deze actie aangekomen is”, besluit burgemeester Daphné Dumery (N-VA).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier