Man uit Kortemark verliest rijbewijs en stapt daarna meteen opnieuw in auto om naar huis te rijden

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Een patrouille van politiezone Polder betrapte afgelopen weekend een hardleerse bestuurder in Kortemark. De man legde een positieve ademtest af, wachtte tot de politie vertrokken was en reed daarna doodleuk verder.

Zaterdag rond 15 uur reed een interventiepolitie van Polder rond in Kortemark en zette een bestuurder aan de kant voor een controle.

De 39-jarige man uit Kortemark reed rond onder invloed van alcohol en legde een positieve ademtest af. Die bedroeg 0,99 promille. Daarop trok de politie het rijbewijs in van de man voor een duur van 6 uur.

Blijkbaar was de boodschap niet goed aangekomen, want toen de interventieploeg nog maar net de controle verlaten had, merkten ze de bestuurder opnieuw op die weer achter het stuur van zijn wagen zat om zo naar huis te rijden.

De man werd opnieuw aan de kant gezet en vertelde de politie ‘dat hij vergeten was dat hij niet mocht rijden’. Hij erkende wel opnieuw een inbreuk te hebben begaan. Voor beide overtredingen zal hij zich later moeten verantwoorden bij de politierechter. Vooral het feit dat hij na het intrekken van zijn rijbewijs gewoon opnieuw achter het stuur kroop, kan zwaar doorwegen. Het gaat hier om rijden spijts verval en dat kan hem op een fikse boete en rijverbod komen te staan. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.