Liefst 25 procent van de bestuurder rijdt te snel aan kinderdagverblijf Prutske in Diksmuide

Er gebeurden in het verleden al verschillende ongevallen op het bewuste punt. © JH
Redactie KW

Politiezone Polder hield vandaag overdag snelheidscontroles in de Oostendestraat in Diksmuide ter hoogte van kinderdagverblijf Prutske. Daar gebeurden eerder al dodelijke aanrijdingen. De resultaten zijn onthutsend: liefst 25% van de bestuurders reed te snel.

De politie stelde vandaag hun bemande flitstoestel op in de Oostendestraat aan kinderdagverblijf Prutske. Daar geldt een zone 30. Het is de plaats waar veel verkeer Diksmuide komt binnen gereden en in het verleden kwamen er al vaak meldingen over het feit dat er te hard wordt gereden.

144 te snel

Dat blijkt nu ook uit de cijfers die de politie bekend maakte. “Er werden 578 voertuigen gecontroleerd en daarvan reden er 144 te snel”, meldt Polder. “En dit ondanks een ruime marge. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 kilometer per uur.”

De politie is verontwaardigd over de cijfers want liefst 25% reed dus te snel en dit in een zone 30 én aan het kinderdagverblijf. Op die plaats en aan het zebrapad gebeurden in het verleden al verschillende ongevallen, zelfs met dodelijke afloop.

Veel ongevallen

Op 23 oktober 2018 werd een 91-jarige vrouw bij het oversteken van het zebrapad doodgereden door een onoplettende bestuurder. Drie jaar eerder werd de dochter van het dodelijk slachtoffer op hetzelfde zebrapad al aangereden en raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. De vrouw zit sindsdien in een rolstoel.

Er gebeurden ook nog andere ongevallen waarbij gewonden vielen. Een combinatie van te snel rijden met de soms laagstaande zon over de gebouwen daar zorgt soms voor een gevaarlijke situatie waarbij bestuurders flink moeten opletten. De bestuurder die vandaag 67 kilometer per uur reed zal zich moeten verantwoorden bij de politierechter.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.