https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kortrijkse politie haalt opnieuw patsers van de weg af: “Vroeg of laat lopen ze tegen de lamp”

Olaf Verhaeghe

Bij een gerichte controleactie in het centrum van Kortrijk zijn zes zogenaamde patsers gevat door agenten van de politiezone Vlas. Twee onder hen moesten meteen hun rijbewijs inleveren. Politiewoordvoerder Thomas Detavernier waarschuwt jonge autobestuurders die zich onverantwoord gedragen achter het stuur. “Vroeg of laat zal men tegen de lamp lopen”, klinkt het fors.

Aan de IJzerkaai in Kortrijk, vlak bij de parking Broeltorens en Budabeach, was het vrijdagavond opnieuw bijzonder druk. Na het sluiten van de terrassen verzamelden heel wat jongeren zich er om nog feest te vieren en zich te vergapen aan zogenaamde patsers. “Die chauffeurs komen er voorbijrijden om wat show te verkopen voor het aanwezige publiek”, aldus politiewoordvoerder Thomas Detavernier van de zone Vlas.

Met opnieuw een gerichte controleactie gaat de Kortrijkse politie de strijd met de patsers verder aan. Twee bestuurders verloren vrijdagavond daarbij hun rijbewijs. “Een van hen had te veel gedronken en was toch achter het stuur gekropen”, aldus de politiewoordvoerder. “Bovendien had hij nog maar één maand zijn rijbewijs gehaald. Een tweede, een leerling-bestuurder met een voorlopig rijbewijs, reed aan 80 kilometer per uur door de bebouwde kom. Daar ligt de snelheidslimiet op 50 kilometer per uur. Hij negeerde ook een rood licht.”

Een andere bestuurder kreeg een boete voor onverantwoord rijgedrag, drie chauffeurs werden betrapt toen ze niet handenvrij aan het bellen waren.

Voor de politiezone Vlas is de controle van afgelopen weekend zeker niet het eindpunt. “Door de heropening van de cafés loopt de Kortrijkse binnenstad opnieuw vol tijdens de weekendavonden en is er bijgevolg meer autoverkeer. Spijtig genoeg gaat dat ook gepaard met onveilig rijgedrag. Gerichte verkeers- en alcoholcontroles zijn absoluut nodig om de pakkans voor die groep hardleerse chauffeurs te vergroten. Het mag duidelijk zijn: vroeg of laat loopt men tegen de lamp”, aldus Thomas Detavernier.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.