Installatie ANPR-camera’s op Vierhoek leidt tot minder zwaar verkeer in centrum van Tielt

Dat wijzen de overtredingscijfers uit die politieraadslid Veerle Vervaeke (Open VLD) opvroeg.

In het voorjaar van 2019 liet een fietsster op het bewuste kruispunt het leven na een ongeval met een vrachtwagen.© (Foto TVW)
In het voorjaar van 2019 liet een fietsster op het bewuste kruispunt het leven na een ongeval met een vrachtwagen.© (Foto TVW)

De camera’s, in werking sinds 20 augustus vorig jaar, leverden in de vier resterende maanden van 2019 niet minder dan 1.047 processen-verbaal op. “Navraag in de politieraad leert nu dat er tot dusver 1.704 processen-verbaal werden uitgeschreven in 2020”, laat Veerle Vervaeke weten. Nog altijd niet weinig, maar op maandbasis in elk geval al een pak minder dan voorheen. “Vooral in de beginperiode volgden de overtredingen elkaar snel op. Intussen zitten we op een plateau.”

De Vierhoek is het kruispunt van de Kasteelstraat, Sint-Michielstraat, Stationsstraat en Grote Hulststraat. Er geldt een hoogtebeperking om het zwaar verkeer zo veel mogelijk uit het stadscentrum weg te houden. In het voorjaar van 2019 liet een fietsster op het bewuste kruispunt het leven na een ongeval met een vrachtwagen.

(TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.