In rallyweekend plots trager gereden dan tijdens doordeweekse controles

Opmerkelijk: in tegenstelling tot heel wat voorbije edities liggen de percentages van snelheidsovertreders lager dan tijdens de gewone doordeweekse controles. © foto TP
Redactie KW

De rally van Ieper werd enigszins ontsierd door een paar ongevallen en de afgelasting van de KP in Zonnebeke, omdat het publiek de afstandsregels niet respecteerde, maar Ieper, horeca en politie zijn tevreden over de eerste deelname aan het WRC.

Voor de horeca was het evenement uiterst welkom na corona en het Ieperse bestuur is tevreden met de mondiale citymarketing door de rally. Opmerkelijk: in tegenstelling tot heel wat voorbije edities liggen de percentages van snelheidsovertreders lager dan tijdens de gewone doordeweekse controles. Dat blijkt uit cijfers van politiezone Arro Ieper.

Vermoed wordt dat de meeste weggebruikers er zich van bewust zijn dat er tijdens de rally extra gecontroleerd wordt op snelheid. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor andere verkeersinbreuken, die te maken kunnen hebben met gordeldracht, gsm-gebruik, verzekering, keuring of intoxicatie.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier