Grote politiecontrole voor alle voertuigen aan kruispunt de Hille

© (Foto NS)
Redactie KW

Momenteel is er een grote politiecontrole op de Hille in Zwevezele van kracht. Deze actie wordt georganiseerd van de politiezone Tielt en dit in samenwerking met de politieschool. Alle voertuigen moeten aan de kant ter controle.

Tientallen politiecombi’s, tal van politiemoto’s en heel veel politieagenten zijn er momenteel te zien op het kruispunt aan de Hille. Het gaat om een grondige en extra grote politiecontrole en dit voor alle voertuigen. Er is geen ontkomen aan.

Commissaris politie Tielt, Filip Feraux legt uit: “Deze actie kwam tot stand door onze zone en dit in samenwerking met de politieschool en zal de hele dag duren. Er zijn heel wat verkeersspecialisten aanwezig die technische controles uitvoeren. Verkeersonveilig gedrag kan grote gevolgen hebben. Dat willen wij concreet aanpakken en kijken of iedereen zich aan de regels houdt. Zo zijn er de bekende snelheids- en alcoholcontroles, maar we controleren ook op het dragen van de gordel, GSM- gebruik achter het stuur en er is controle op documenten. Er werd doelbewust voor het kruispunt op de Hille gekozen omdat dit een toch wel een druk kruispunt is en de veiligheid is hier heel belangrijk voor alle weggebruikers”. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.