https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Files aan grensovergangen in Rekkem en Adinkerke door Franse controles

© (Foto JH)
Redactie KW

Aan de Franse grensovergangen in Rekkem en Adinkerke zijn nog de hele week files mogelijk. Dat komt door een actie van de Franse politie in de strijd tegen transmigranten.

Wie nog tot en met het einde van het weekend de Franse grens moet passeren aan de overgang van de E17 in Rekkem en de E40 in Adinkerke houdt maar best rekening met extra drukte en files. Die files, vooral van vrachtwagens, kunnen ook tot bij ons reiken. Dat is zeker het geval op de E17 in Rekkem.

“De Franse politie houdt immers op haar grondgebied controles in de strijd tegen transmigranten”, zegt commissaris Christophe Decramer van de wegpolitie. “We werden daarvan op de hoogte gebracht. Het is een beslissing van de préfet van Rijsel. De actie duurt nog tot en met dit weekend maar zou kunnen verlengd worden. Het gaat vooral om vrachtwagens die de grens over gaan die gekanaliseerd worden en daarna gecontroleerd.”

“In Rekkem gebeurt dit ter hoogte van een afrit kort na de overgang, in Adinkerke iets verder. Er is dus vooral extra hinder in Rekkem te verwachten waar er sowieso al meer vrachtverkeer is. De extra files leidden deze week al tot enkele ongevallen zoals gisteren.”

“Toen kwam het tot een kop-staartbotsing gelukkig zonder veel erg. We weten echter dat de kans op zware ongevallen bij files met deze omvang in Rekkem groot is. Daarom waarschuwen we de weggebruikers die op de E17 en E40 richting Frankrijk rijden. Vooral ook omdat er geen waarschuwingsborden voor staan. Eventuele files en problemen signaleren we via het Vlaams Verkeerscentrum.”

Aan onze kant van de grens staan voorlopig geen controles door de wegpolitie gepland. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten