Chauffeur onder invloed wil ontsnappen aan politiecontrole en ramt omheining

© Belga
© Belga
Xavier Coppens

Tijdens een politiecontrole in Zwevegem probeerde een bestuurder weg te rijden. Hij werd even later gevat en blies positief (2,46 promille) en was onder invloed van cannabis. Een andere chauffeur had 3,42 promille te veel op, maar werd later op de avond nog eens tegengehouden in Tielt. In totaal werden 15 rijbewijzen ingetrokken.

In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de politiezone MIRA op het gebruik en de verkoop van drugs maar vooral op het sturen onder invloed van drugs.

Tussen 18 en 02 uur werkten 14 politiemensen van de zone MIRA met de steun van een lid van de Federale politie met een drugshond op het grondgebied van Anzegem, Avelgem, Waregem en Zwevegem.

Voertuigen werden random uit het verkeer gehaald waarna aan de hand van een aantal criteria overgegaan werd tot een speekseltest en/of een controle door een drugshond. Wie positief tekende kon rekenen op een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.

15 rijbewijzen ingetrokken

Tien bestuurders mochten dit ervaren. Diverse hoeveelheden drugs (cannabis, cocaïne) werden in beslag genomen.Twee personen waren niet eens in het bezit waren van een rijbewijs. De ene had helemaal geen rijbewijs, de andere persoon stuurde met een vervallen rijbewijs.

Naast de drugscontrole gebeurde ook een alcoholcontrole waardoor nog eens vijf personen hun rijbewijs voor 3 of 6 uur konden inleveren. Een bestuurder die 3,42 promille blies, werd later op de avond opnieuw tegengehouden te Tielt.

Tijdens de controle in Zwevegem probeerde een bestuurder de controle te ontlopen door weg te rijden. Hij werd door een anoniem voertuig iets verder opgepikt. Op de vlucht veroorzaakte het voertuig een aanrijding met een omheining. De drugstest die aangaf dat de bestuurder onder invloed was van cannabis en de positieve alcoholtest van 2,46 promille doet vermoeden wat de reden van de vluchtpoging was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier