Chauffeur gevat na zoektocht nadat hij op agenten wil inrijden

Xavier Coppens

Tijdens een politiecontrole op de N58 in Rekkem had een chauffeur niet de intentie om te stoppen. De politie plaatste een spijkereg, maar de Franse automobilist reed verder om op de E17 tot stilstand te komen. Na een zoekactie van de politiezones Grensleie en Moeskroen werd de 37-jarige man gevat … met een voertuig vol gestolen laptops.

Zaterdagnacht organiseerde de politiezone Grensleie controles op verschillende locaties. Aan de kluifrotonde op de N58 in Rekkem wou een chauffeur inrijden op de agenten. De agenten plaatsten een spijkereg, maar de Renault Laguna met Franse nummerplaat kon verder rijden … op twee banden.

Even later kwam de wagen toch tot stilstand op de E17 richting Frankrijk. De chauffeur, een 37-jarige man, zou later blijken, vluchtte te voet verder. Alle beschikbare ploegen van Grensleie gingen op zoek naar de man, met hulp van de politiezone Moeskroen en een speurhond. Een perimeter werd afgebakend voor de zoekactie.

Met succes, want even later werd de man aangetroffen en in de boeien geslagen. In de wagen van de Fransman lagen heel wat gestolen laptops, onder andere van een verzekeringsmakelaar uit Moeskroen. Er werden verschillende pv’s opgemaakt: voor poging doodslag op de agenten, negeren bevel van de agenten, belemmering van het verkeer en voor de diefstallen van de laptops.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten