https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bestuurder probeert alcoholcontrole te ontvluchten

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Dinsdag trokken verschillende diensten van de politie MIDOW overdag de baan op voor een grootschalige verkeerscontrole.

Over de gehele politiezone werd controle uitgevoerd op diverse verkeersovertredingen. Er werden 12 onmiddellijke inningen voorgesteld voor verschillende verkeersinbreuken. Die inbreuken gingen over het gebruik van een gsm achter het stuur, het niet in orde zijn met het autostoeltje voor kinderen, het niet in orde zijn met de verplichte uitrusting voor motorrijders en het niet dragen van de veiligheidsgordel.

In Dentergem probeerde één bestuurder de controle te ontvluchten, hij keerde om en sloeg een zijstraat in om te ontkomen maar de motards konden hem onderscheppen. Hij blies 0.62 = 1.4 promille. Dat was rond middag, de man kwam van een brunch.

Verder werden er voor ernstigere inbreuken nog eens 4 proces-verbalen opgesteld. De onderwerpen van deze PV’s waren het rijden onder invloed van alcohol (0,62 mg/l. 0,23 mg/l en 0,28 mg/l), het niet in orde zijn met de technische controle. Ook twee waarschuwingsproces-verbalen werden uitgeschreven voor het niet bij hebben van de juiste papieren.

In totaal moesten 100 bestuurders blazen. Met deze actie wil de PZ MIDOW een duidelijk signaal geven dat de verkeersveiligheid in de politie topprioriteit blijft.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten