Alle 102 gecontroleerde bestuurders blazen negatief bij verkeersactie politie Polder

Politiezone Polder hield afgelopen weekend een grote verkeersactie.© JH
Politiezone Polder hield afgelopen weekend een grote verkeersactie.© JH
Redactie KW

De politiezone Polder hield afgelopen weekend een grote verkeersactie op zowat haar hele grondgebied. Er werden in totaal 102 bestuurders gecontroleerd en die legden allen een negatieve ademtest af. Dat gebeurt zelden.

Het eerste deel van de verkeersactie hield de verkeersdienst van Polder langs de Iepersteenweg in Houthulst en de Oostendestraat in Diksmuide. Daar legden 52 bestuurders een negatieve ademtest af. Er werden wel drie processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven voor de technische keuring met betrekking tot de koppelinrichting, het niet kunnen vertonen van het verzekeringsbewijs en een verouderde foto op het rijbewijs.

Er werden drie onmiddellijke inningen uitgeschreven. Eén voor het negeren van het éénrichtingsverkeer, een voor het niet respecteren van het plaatselijk verkeer en een buitenlandse bestuurder die geen attest kon voorleggen van de eigenaar van het in het buitenland ingeschreven voertuig dat hij mocht besturen.

De tweede verkeersactie vond plaats in de Eernegemstraat in Koekelare en langs de Kaaskerkestraat in Diksmuide. In totaal werden daar 50 voertuigen gecontroleerd en ook hier legden alle bestuurders een negatieve ademtest af. Er werd een proces-verbaal uitgeschreven voor een verlopen keuring van iemand die met een rood keuringsbewijs rond reed. Tevens werd een pv van waarschuwing opgesteld voor de banden. Daarnaast werd een pv opgesteld voor een bestuurder die de koppelinrichting niet aangebracht had aan de aanhangwagen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten