Aantal snelheidsovertredingen op de R32 in Roeselare opvallend hoog

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Het aantal snelheidsovertredingen op de R32 haalde in 2021 een ongekende hoogte. “Dit komt onder andere door het stuk aan de Koestraat waar sinds kort 70 km/uur geldt”, aldus korpschef Curd Neyrinck.

Tijdens de politieraad van politiezone RIHO stelde korpschef Curd Neyrinck de verkeerscijfers van 2021 worden. Daarbij valt het aantal snelheidsovertredingen geregistreerd door de onbemande camera’s op de R32 vooral op. Terwijl er dat in 2020 slechts 209 waren, steeg dat aantal vorig jaar naar maarliefst 1323.

“Dat heeft onder andere te maken met het feit dat er tussen de autosnelweg en Oekene en tussen Oekene en de Moorseelsesteenweg nog maar 70 km/uur mag gereden worden”, aldus korpschef Curd Neyrinck.

Roodlichtrijders

Opvallend zijn ook het aantal roodlichtrijders. Dat zijn er 163 op 1.000.000 voertuigen, het hoogste cijfer sinds de registraties in 2003. Volgens de cijfers rijden chauffeurs het vaakst door het rode licht op de kruispunten van de Rijksweg met de Diksmuidsesteenweg, Groenestraat, Onledegoestraat en Moorseelsesteenweg.

In 2021 vielen er 32 zwaargewonden bij verkeersongevallen in de politiezone RIHO te betreuren. Vier daarvan waren met dodelijke afloop. Bij 41 procent van die zware ongevallen waren fietsers betrokken.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier