9% van bestuurders rijdt te snel na flitsmarathon van Politiezone Vlas

Redactie KW

Tussen woensdag 21 en donderdag 22 april nam de verkeerspolitie van PZ Vlas zoals steeds deel aan de nationale flitsmarathon. 9% van de bestuurders reed te snel in Kortrijk, Kuurne en Lendelede.

De snelheidscontroles werden uitgevoerd op 10 drukke locaties in Kortrijk en deelgemeenten, Kuurne en Lendelede. 5.990 bestuurders werden gecontroleerd. 545 daarvan reden te snel, wat overeenkomt met 9%. 35 daarvan werden geïntercepteerd door de politiemotards.

Laagvlieger

Dé uitschieter, in negatieve zin weliswaar, gebeurde tijdens de snelheidscontrole in de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, waar je maximum 50 km per uur mag rijden. Een laagvlieger werd er ‘geflitst’ aan 91 km per uur. De bestuurder mag het binnenkort gaan uitleggen voor de rechter. Hij riskeert een intrekking van zijn rijbewijs en een fikse boete.

“Snelheidscontroles zijn in de politiezone Vlas een absolute prioriteit en worden dagelijks uitgevoerd, dus niet enkel tijdens de aangekondigde flitsmarathons of andere verkeersveiligheidsacties. Het overgrote deel van de inwoners en bezoekers van Kortrijk, Kuurne en Lendelede weet dit ondertussen, maar de snelheidscontroles blijven nodig voor die kleine categorie hardleerse bestuurders.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.