https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

144 km per uur op de Rijksweg, aan 98 per uur door centrum Kuurne: hardrijders lopen massaal tegen de lamp

© BELGA
Olaf Verhaeghe

Een op de vijf bestuurders die door de Bavikhoofsestraat in Kuurne rijdt, doet dat te snel. En ook op andere plaatsen in Kortrijk, Kuurne en Lendelede maakten chauffeurs het te bont. Zo haalde een laagvlieger op de Rijksweg in Lendelede maar liefst 144 kilometer per uur, op een plek waar je maximaal 70 mag rijden.

De voorbije dagen en weken flitsten agenten van de politiezone Vlas verspreid over Kortrijk, Kuurne en Lendelede in de strijd tegen overdreven snelheid. “Dat doen we bewust ook tijdens de vakantiemaanden juli en augustus”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “Net omdat het nodig is. Vooral voor die kleine groep hardleerse overtreders moeten we streng zijn. Onze verkeerspolitie gaat dan ook gericht te werk, in de week en in het weekend, overdag, ‘s avonds én ‘s nachts.”

101 km/u in bebouwde kom

De meest opvallende flitsresultaten komen uit Kuurne. In de Bavikhoofsestraat liepen maar liefst 40 van de 196 gecontroleerde bestuurders tegen de lamp, goed voor één op de vijf. Eén bestuurder haalde zelfs een topsnelheid van 98 kilometer per uur en dat in een straat waar de maximumsnelheid op 50 ligt.

Ook in de Etienne Sabbelaan in Kortrijk rijden velen te snel: daar werd 15,5 procent (32 van de 206 gecontroleerde bestuurders, red.) geflitst. De weinig benijdenswaardige topsnelheid daar lag op 101 kilometer per uur, ook die straat ligt binnen de bebouwde kom. Nog in Kortrijk reden 106 van de 702 gecontroleerde bestuurders in de Weggevoerdenlaan te snel, goed voor 15 procent. De hoogst gemeten snelheid daar lag op 94 kilometer per uur.

In de Kortrijkse deelgemeente Heule, waar in de Heulsekasteelstraat een maximumsnelheid van 30 per uur geldt, reed 7 procent te snel: 23 van de 312 gecontroleerde chauffeurs. De hoogste snelheid bedraagt er 54 kilometer per uur. Op de Rijksweg in Lendelede tot slot waren 116 van de meer dan 1.100 gecontroleerde chauffeurs te snel aan het rijden. Eén laagvlieger reed zo maar even 144 kilometer per uur, op een plek waar je maximaal 70 mag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.