Containerschip van net geen 400 meter verwelkomd in haven van Zeebrugge

Redactie KW

Er is opnieuw een record gesneuveld in de haven van Zeebrugge. Vandaag voer een containerschip van welgeteld 399 meter lang binnen. Da’s drie meter langer dan de vorige ‘grootste kanjer’, die toen ‘maar’ 396 meter mat.


“Vandaag mogen we het gloednieuwe containerschip van Mediterranean Shipping Company (MSC) verwelkomen in Zeebrugge, de MSC New York”, aldus gedelegeerd bestuurder Joachim Coens. “Haar lengte van 399 meter zorgt voor een record in de haven. Qua maximumcapaciteit (16.000 TEU) staat ze evenwel op gelijke hoogte als de CMA CGM Marco Polo en de zusterschepen CMA CGM Jules Verne en CMA CGM Alexander Van Humboldt, die sinds december 2012 regelmatig de haven aanlopen. Deze schepen zijn echter ‘maar’ 396 meter lang.”

Binnen dikke maand een nóg grotere

De MSC New York wordt behandeld aan de terminal van Container Handling Zeebrugge, waar telkens ook de grote CMA CGM-schepen worden behandeld. Intussen maakt de haven zich op voor de aanloop van de China Shipping Container Lines Globe, die zopas haar maidentrip heeft aangevat en op 16 januari in Zeebrugge wordt verwacht.

“De CSCL Globe is op dit moment officieel het grootste containerschip in de vaart. Aan boord passen er een hallucinant aantal containers, 19.100 in totaal”, weet Joachim Coens. “De containers worden elf hoog gestapeld. Met haar lengte van 400 meter zal dit schip ook qua grootte de statistieken voor Zeebrugge leiden.”

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.