https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Consortium maakt zaterdag 4 september ‘Kabaal aan het Kanaal’ en vormt mensenketting

© gf
Redactie KW

Binnenkort wordt een beslissing verwacht van de Vlaamse regering om het kanaal Bossuit-Kortrijk op te waarderen voor grote schepen om de Leie met de Schelde te verbinden.

“Een megalomaan project met onduidelijke economische meerwaarde en grote schade aan de reeds schaarse natuur en open ruimte in onze regio”, aldus het Consortium. Verschillende organisaties uit politiek en middenveld en enkele bezorgde buurtbewoners slaan de handen in elkaar en organiseren een protestactie op zaterdagnamiddag 4 september. Het gaat over Natuur.koepel, Velt, JNM, Unie der Zorgelozen, Bolwerk, Lieve Zusjes Stoere Broers, De Harelbeekse Kanovereniging, PVDA en Groen, die zich verenigden rond 9 redenen om het voorliggende project niet te steunen.

Deze unieke samenwerking moet zorgen voor een duidelijk signaal naar de Vlaamse regering en de betrokken lokale besturen: laat het kanaal voor wat het is, zorg voor een veilige R8 en investeer in onze lokale natuur in plaats van het weinig dat er vandaag is te vernietigen.

Op de protestactie wordt een mensenketting gevormd over het voorgestelde traject voor het nieuwe kanaal. De deelnemers verzamelen op het jaagpad onder de R8 brug om 14 uur.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten