https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

College krijgt zebrapad door corona

© (Foto EFO)
Redactie KW

In de Sint-Franciscusstraat legde de stad een extra zebrapad aan. “Sinds de corona gebruiken we deze achteruitgang steeds vaker”, luidt het in de school.

In de Sint-Franciscusstraat legde het stadsbestuur een zebrapad aan. De zone werd meteen extra geaccentueerd met een groene zone. Directeur Katrien Rotsaert van het college in de Kaaistraat: “Op onze school zijn er een 200-tal leerlingen en van bij de start van de pandemie kwam er een extra uitgang aan de achterzijde van de school. De leerlingen van het derde tot zesde leerjaar gebruiken deze uitgang waar ze opgepikt worden door de ouders. We zullen deze uitgang blijven gebruiken en vanuit ons team kwam dan ook het signaal dat het veilig moest kunnen gebeuren. Er was immers geen zebrapad.”

Het stadsbestuur speelt daarop in. Schepen voor mobiliteit Björn Anseeuw (N-VA): “We zijn continu in overleg met de scholen en werken met hen samen aan veiligere schoolomgevingen. Het signaal kwam vanuit de school zelf en daar gaan we graag op in. Dit zebrapad is op zijn plaats en we accentueren het extra met groen om het voor de automobilisten beter zichtbaar te maken. We zijn trouwens ook met andere scholen bezig om de schoolomgeving veiliger te maken. Politie, stad en school werken samen aan dit traject waarbij we elk jaar met 5 andere scholen aan de slag gaan.” (EFO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten