Collectorwerken in Ieperse Boomgaardstraat en Boterstraat in januari van start

Schepenen Ives Goudeseune en Diego Desmadryl in de Boterstraat.©TOGH TOGH
Schepenen Ives Goudeseune en Diego Desmadryl in de Boterstraat.©TOGH TOGH
Redactie KW

In januari 2021 starten collectorwerken fase 4 aan het kruispunt van de Boomgaardstraat en de Boterstraat. De collectorwerken zijn al een tijdje aan de gang in de binnenstad. Diverse onderdelen zijn al afgewerkt en in januari start collector Ieperlee fase 4 De Leet – pompstation in het kruispunt van de Boterstraat / Boomgaardstraat / Coomansstraat. Gelijklopend starten in enkele centrumstraten ook werken.

Door de afgelasting van de Kattenstoet in 2021 zijn de collectorwerken in de Boterstraat naar voren geschoven in de opgestelde planning.

Schepen Ives Goudeseune, bevoegd voor Openbaar Domein: Op de Leet moeten we het afvalwater afkoppelen om geen vervuiling meer te hebben op de waterloop. Nadat ook fase 5 is uitgevoerd, zullen deze werken volledig gerealiseerd zijn. Ondertussen combineren we deze rioleringswerken op de Leet met een opwaardering van het openbaar domein, met veel aandacht voor voetgangers en fietsers. Het zal er onder andere met een speels waterelement gezellig vertoeven worden.”

Ondergronds pompstation

Op het kruispunt van de Boterstraat/Boomgaardstraat/Coomansstraat/Neermarkt wordt een gescheiden rioleringsstelsel en een ondergronds pompstation aangelegd. Bij de heraanleg wordt het kruispunt in uitgewassen beton afgewerkt.

Op de Neermarkt is er de aanleg van fietscomfortstroken, zoals op de Grote Markt. Ook in de Rijselstraat komen er op twee punten zulke fietsstroken, op het kruispunt met de Grote Markt en ter hoogte van het kruispunt met de Kanonweg/Pateelstraat. Daar wordt ook plaatselijk de rijbaan hersteld.

Schepen van lokale economie, Diego Desmadryl: Tijdens de rustigere coronaperiode proberen we zoveel mogelijk wegenwerken op te starten en af te werken en zijn de werken dus op elkaar afgestemd. Dit zodat wanneer winkels en horeca weer ten volle kunnen werken, er geen verkeershinder meer is. Zo zullen we tegen de zomer nog amper hinder ondervinden.”

“Door de collectorwerken wordt het kruispunt van de Boomgaardstraat en de Boterstraat sowieso afgesloten, daarom rollen we tegelijkertijd de aanleg van fietscomfortstroken verder uit zodat de fietsers op meerdere plaatsen in alle comfort de Grote Markt kunnen bereiken”, vult schepen Goudeseune nog aan.

Een volledig overzicht van deze werken en de verkeershinder staat op www.ieper.be/werkencentrum

(red)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.